مجله

کشت غیر مستقیم بذر

کشت غیر مستقیم بذر( نشا)

کشت غیر مستقیم بذر

گیاهان خانواده کدوئیان و در مزرعه 2 تا 3 عدد بذر را در یک حفره قرار می دهند(کشت مستقیم) و بعد از سبز شدن بذور، جوانه های اضافی راحذف می کنند بایستی توجه داشت که بذر های گلخانه ای بخاطر کیفیت و جوانه زنی بالایی که دارند پر هزینه هستند بنابراین توصیه میشود بذرهای گلخانه ای را به صورت غیر مستقیم کشت شوند. از طرف دیگر کاشت چند بذر کنار هم در داخل زمین اصلی و یا لیوان و گلدان نشاء بعلت مشکلاتی که از نظر عدم امکان جدا سازی نشاءها و بوته ها ایجاد می کند منطقی و به صرفه نبوده و باید از آن اجتناب کرد. همچنین استنفاده از ظروف keluaran macau یکبار مصرف نیز مشکلاتی از نظر جابجایی برای تولید کننده ایجاد می کند.

برخی از مزایای کشت غیر مستقیم و نشاء کاری عبارت است از:

  1. صرفه جویی در سطح زیر کشت و کاهش هزینه های تولید و نهاده های کشاورزی.
  2. اقتصادی بودن مصرف بذر باتوجه به قیمت بالای بذور.
  3. تولید محصول پیش رس در زمانی که قیمت محصول بالا است.
  4. تداوم رشد مناسب و سریع نشاء پس از انتقال به زمین اصلی.
روش های تولید نشاء خیار گلخانه ای

در تمامی روش های تولید گیاه و بوته ابتدا بذرهای خیار را به مدت معینی8-14 ساعت در آب (ترجیحاً آب شیر شهری نباشد که به علت داشتن فلوئور مناسب نیست) خیسانده شوند(در صورت استفاده از شیر آب بهتر است از آب جوشانده شده و سرد شده مصرف شود) به یکی از روش های ذیل میتوان ادامه داد:

کشت در سینی های نشاء: بذور خیسانده شده وسبز کرده را در سینی های نشاء میکارند. سینی های نشاء خیار دارای خانه هایی به ابعاد 3/3*3/3 تا 4*4 سانتیمتر هستند. توصیه میشود این حفره ها با پیتموس پر شده و فشرده میشوند. یک عدد بذر خیار سبز شده در هر خانه در عمق یک سانتی متری کاشته شده و روی بذر نیز با خاک slot gacor 777 مناسب یا خاک پیت پوشیده میشود. با ظهور برگ های حقیقی باید گیاهچه ها بدون اینکه خاک اطراف ریشه ریزش کند و آسیب به ریشه ها وارد شود از سینی به درون گلدان های نشاء منتقل کرد. گلدان بلافاصله بعد از انتقال نشاء ها به آنها باید آبیاری شود.

کشت در لیوان و گلدان: بذرهای خیار را پس از خیساندن روی حوله تمیز ومرطوب با فاصله 1تا 2 سانتی متر از هم چیده و حوله روی یک سطح صاف قرار داده می شود. پس از مدتی بسته به دمای محیط(حدود 2 تا 3 روز ) ریشه چه بذور ظاهر شده و سبز می شوند. این بذر را در عمق یک سانتی متری خاک درون گلدان یا لیوان می کارند. قطر گلدان های نشاء خیار گلخانه ای بین 8 تا 10 سانتی متر بوده و درون آنها بستر کشت مناسب(مخلوطی از پیتموس و شن یا کوکوپیت) ریخته می شوند. گلدان ها را در شرایط محیطی مناسب رابرای سبز شدن و تولید نشا قرار می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *